Caledonia igjen

Med jevne mellomrom dukker denne sangen opp i bevisstheten min. Rent bortsett fra at det er en fin sang er det særlig en strofe i andre vers som melder seg; "I've lost the friends that I needed losing, found others on the way" - og da særlig den delen med de tapte vennene.

En tror gjerne at vennskap er for alltid. Det kan være vondt å miste en venn, om det nå er på grunn av krangel eller fordi en "vokser fra hverandre", som det gjerne blir formulert. Men det er vel slik at noen venne er en mye sammen med i en periode av livet, til gjensidig nytte og glede, men så endrer omstendighetene seg og en har plutselig ikke noe å tilby hverandre. Jeg tror ikke vi trenger å holde krampaktig fast på venner "bare fordi" - vennskap er organisk, og de virkelig gode vennene vil fremdeles være der selv om kontaktpunktene er færre i en kortere eller lenger periode. Noen vennskap kan også utvikle seg til å bli giftige dersom de ikke blir avsluttet, det har jeg selv erfart. Men det kan være vanskelig å se hvilken vei det går, og ikke minst å ikke klandre seg selv for at det går "galt".

En gang jeg lette etter sitater om bøker kom jeg over ett som ble tilskrevet Emma Thompson, en av mine absolutte favoritter. Hun sa noe slikt som at hun tror bøker er som mennesker, på den måten at de dukker opp i livene våre når vi trenger dem mest. Jeg ser ikke noe galt i å lese ut en bok og så legge den fra meg og glemme den. Og det er heller ikke noe galt i at mennesker går hver sin vei uten bitterhet når de har gitt hverandre det de har å gi.

Iblant skulle jeg virkelig ønske at jeg var litt flinkere til å leve som jeg preker...

 

 

#klokeord #vennskap #tap #Caledonia #venner #sitat #emmathompson #bøker #bok

 

 

Én kommentar

Tommy

08.10.2017 kl.19:17

Lykke til videre!

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

41, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits