Hjelp pelsvarslerne!

Her kommer et seriøst innlegg; mere politisk enn jeg pleier å poste. Jeg kommer til og med til å be dere om å åpne lommebøkene deres. 

I går ble fire dyrevernsaktivister dømt til å betale 550 tusen kroner for å ha avdekket grov dyremishandling på en pelsfarm her i landet. Denne dommen kommer kort tid etter at det ble klart at regjeringen vår kutter støtte til dyrevernsorganisasjoner og heller gir penger til et "dyrevelferdsprogram for mink" i regi av pelsnæringen. De fleste vet at pelsnæringen ikke akkurat driver med dyrevelferd, men det er lett å lulle seg inn i at så lenge vi ikke kjøper pels selv så går det greit, og at forholdene for dyrene er så mye verre i andre land enn her hjemme.

Men vet dere hva? Det er faktisk ikke nok! 

Selv om det blir hevdet at norsk pelsnæring ligger på verdenstoppen når det gjelder dyrevelferd, så blir det bevist gang på gang at dyrene lever under forferdelige forhold, at de blir stresset og skadet, at det påvirker atferden deres, at døde dyr og dyr med avgnagde lemmer blir liggende i burene... Og dette får vi vite utelukkende fordi det finnes modige dyrevenner som er villige til å klatre over et gjerde eller klippe opp en hengelås for å ta bilder inne på pelsdyrfarmene. 

At disse fire nå blir dømt til å betale over en halv million på fjorten dager er hårreisende, og dommen kan vel ikke være stort annet enn et forsøk på å skremme folk generelt til å passe sine egne saker. 550 tusen som "erstatning" for en ødelagt hengelås og kanskje en dørkarm henger i alle fall ikke på greip. 

Så. Det jeg vil ha dere til å gjøre er å hjelpe Nettverk for dyrs frihet med å betale denne "erstatningen". Dere kan sende et lite eller stort beløp på Vipps-nummer 91883
Selv er jeg lei meg for at jeg bare kunne gi en femhundreogfemtiendedel. 

Vær så snill og hjelp! Og husk at de bare har fjorten dager på seg til å skaffe pengene... 

 

 

#dyrevern #dyrevelferd #pels #aktivist #pelsdyr #politikk #profitt 
 

6 kommentarer

Tommy

21.10.2017 kl.14:11

Femhundreogfemtiendedel vips til :)

Tante Jul

21.10.2017 kl.17:00

Tommy: Å, fantastisk! ??

Johanne

21.10.2017 kl.16:51

Min 288-del (foreløbig) er nå sendt !

Tante Jul

21.10.2017 kl.17:01

Johanne: dyyyktig bestemor!

22.10.2017 kl.19:38

vet du, dommen kom ikke av at de avdekket dyremishandling. den kom av at de brøt seg inn på en pelsfarm og utsatte dyrene for smitte. smitte som bonden måtte betale for å forhindre. dommen kom som følge av at boden søkte erstatning for sine utgifter i forbindelse med dette innbruddet. det handler IKKE om en ødelagt lås og ødelagte karmer. det var heller ikke 550 tusen i erstatning til bonden. jeg mener halve dette beløpet dekket saksomkostningene.

ærlig talt, man kan mene hva man vil om pelsoppdrett, men det gir faktisk ingen rett til selvtekt og innbrudd. les deg litt opp på saken og ikke se deg blind på hva noah skriver.

Tante Jul

22.10.2017 kl.19:46

Anonym: Jeg lar kommentaren din stå ubestridt her, for du kan få mene hva du vil om selvtekt og smittefare.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

41, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits