Barnefri

Det er et uttrykk jeg kvier meg for å bruke.
Barnefri? 
Fri fra jobben ser jeg logikken i. Og fri fra skolen. Men fri fra mine egne barn? Det høres liksom så... lite kjærlig ut. Som om barna mine er en byrde som jeg trenger å ha fri fra. 

Men jeg er ingen helgen. Det er klart jeg setter pris på egentiden min, og jeg vil gjerne ha muligheten til å gjøre noe selv, for meg, med eller uten venner, uten å ha dårlig samvittighet for at jeg lar barna seile sin egen sjø, og uten å måtte tenke på lekser, hentetider, middagstider, leggetider, sår som skal blåses på, historier som skal høres, små hverdagskamper som skal kjempes. Det er bare betegnelsen jeg sliter litt med. 

I formiddag var jeg så fornøyd. Jeg våknet til min første "barnefrie" dag siden før høstferien, og jeg hadde så mye jeg ville putte inn i timene jeg hadde til rådighet. Gå tur! Lese bok! Gjøre husarbeid! Lage og sende den fakturaen jeg har somlet for lenge med, gjøre research på potensielle kunder, lage annonse, skrive søknader. Tur var blant de mest fristende punktene, men først skulle jeg bare... 

Jeg rakk å pakke inn 2 ganger 22 små pakker til guttenes adventskalendere pluss fem julegaver, før jeg klokka kvart på ett fikk melding fra Eksmannen om at han skulle komme og levere barna om en time. 
Ja ja. Det ble visst bare barnefri formiddag. 
I det minste hadde jeg fått gjort den tingen det var viktig å gjøre uten barna i huset. Og jeg har også fått støvsugd over alt, og laget sen lunsj og snart kveldsmat, og vasket klær. Men den viktige egentiden ble det så som så med, igjen. 

 

Hvordan er det med dere? Får dere tatt tiden til å ta vare på dere selv i hverdagen, synes dere? 

 

 

#egentid #skilt #barn #foreldre #ansvar 

2 kommentarer

frodith

22.10.2017 kl.19:09

Viktig å få litt tid alene :-) Jeg har jo ikke barn, og mye alenetid. Men det er mye MANN rundt alltid :-D Jeg synes det er deilig å være HELT alene også jeg :-)

Tante Jul

22.10.2017 kl.19:25

frodith: Jeg har alltid vært mye helt alene, og synes det er noe av det deiligste som finnes :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

41, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits