hits

Hvem vant, da?

Jeg ble litt forsinket med trekningen i dag, for jeg har lest nattahistorie om da lillesøsteren til Marikken stiller seg bakpå meiene på en slede og blir etterlatt alene ute i skogen i snøværet. Det tok litt tid å hente seg inn igjen etter det. Men nå er jeg klar. 

Dagens spørsmål var hva slags juletre dere vil finne i stua mi i år. Og nå kommer jeg til å si noe som kanskje knuser deres illusjoner om personligheten og standarden til Tante Jul. 
Jeg har ikke edelgran. Ikke har jeg et flott og tett grantre som jeg selv har funnet i skogen, heller (all skogen rundt her er det folk som eier, og man kan da ikke bare gå og forsyne seg). Faktum er at jeg ofte ender opp med ikke å ha juletre i det hele tatt. (Jeg! Ikke juletre!)
Som Gulltopp nevnte i sitt svar, så liker jeg å pynte tidlig. Jeg har alltid juleverksted siste helg i november, og da går jeg inn for å skape ordentlig julestemning for gjestene mine, med fullt julepyntet hus. Men da er juletreet nærmest nakent før jula kommer, det har jeg prøvd. Og når jula kommer reiser jeg alltid bort uansett, så det føles litt meningsløst å a) drepe et stakkars tre bare for å la det dø ensomt, og b) bruke mye penger for å kjøpe et dødt tre som jeg ikke får se på julaften uansett. Så hvert år streifer tankene mine innom praktiske årsaker til at jeg burde skaffe plasttre. Og hvert år blir jeg rystet over hvor sjokkerende dyre de fine plasttrærne er, og over hvor sjokkerende stygge de billigere trærne er. 
Men i år kom jeg faktisk over et tre som ikke var hverken sjokkerende dyrt eller sjokkerende stygt. Til å være plast er det faktisk helt ok. Særlig i mørket. 

Så riktig svar er at i Tante Juls stue finner dere i år et plasttre. Det gjør dere nok til neste år også, og året etter der, og hvert år frem til det faller fra hverandre. 

Jeg nevnte plasttreet mitt i et innlegg for fire dager siden - det skal være enkelt å finne svar på kalenderspørsmålene, synes jeg. Men siden dere ikke luseleser bloggen min, og siden dagens svar overhodet ikke var hva en burde kunne forvente av en som kaller seg Tante Jul, så var det bare fire av tolv som svarte riktig. De fire har fått navnene sine på hver sin lapp, og på den lappen jeg trakk sto det 

Magdalena. 

Gratulerer, du har vunnet en... overraskelse! 

Takk til dere andre som deltok på dagens luke! Det kommer en ny sjanse i morgen tidlig klokka seks. 

 

 

Én kommentar

frodith

03.12.2017 kl.22:20

gratulerer til vinneren :-)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

41, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv