hits

Hvem vant rabarbrakarameller?

Det var jammen mange som visste at jeg bor i et lilla hus! 

Og de som ikke visste, de fulgte bare strømmen, tenker jeg. Men det er jo greit, så lenge strømmen går riktig vei. 

I år brukte jeg store deler av sensommeren og høsten på å male huset. I de elleve årene jeg har bodd her har huset vært "grått med bæsjebrune karmer", som jeg skrev i ett av de aller første innleggene mine i 2007. Omsider fikk jeg gjort noe med det. Med god hjelp fra venner, vel å merke. Jeg har brukt mange mange timer selv, men uten velvillig dugnadsinnsats hadde det vært enda mange flere. 

Fargen jeg valgte er basert på NCS-koden 7020-R50B, men den ble litt vel heftig så jeg fikk blandet i ekstra svart. 
En ting som ofte skjer med farger som er satt sammen av mange forskjellige brekkfarger (det er det de superkonsentrerte fargene som brukes i blandemaskinene heter) er at de vil skifte veldig med hva slags lys du ser dem i. Når det er overskyet ser huset nesten svart ut. Om morgenen i direkte sol er det knall lilla. I lampelys om kvelden synes jeg at det er burgunder eller rødbrunt. 

Karmene har jeg malt hvite så det blir et fint og rent uttrykk, og inngangsdøra er knall oransj. Hver dag når jeg kommer gående langs veien etter jobb må jeg smile over hvor fint det er. i alle fall hvis jeg kommer fra nordsiden. Sørsiden er fremdeles grå og bæsjebrun, nemlig, for der skal kledningen skiftes til våren. Og så mangler jeg vindskiene, som også bør skiftes, og det er en del småplukk rundt på resten av huset også som ikke er helt ferdig. det blir nok å gjøre neste sommer også. Men jeg og de snille vennene mine har gjort en kjempejobb så langt! 

Og da passer det jo riktig bra at dagens vinner er en av dem! Magdalena! Gratulerer!

Magdalena er hun som maler med begge hender på det midterste bildet, om noen lurte. Det finnes altså fotografisk bevis på at hun har bidratt. Dette var stas. 

Til dere andre: Tusen takk for at dere deltok i dag. Ny luke kommer i morgen, og det lønner seg å ha lest noen innlegg på bloggen min for å kunne svare på spørsmålet... 

 

#lilla #tantejul #maling #farger

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

41, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv