hits

Hvem ville du ha møtt?

Iblant får man teoretiske spørsmål som "Hvis du kunne møte hvem som helst i verdenshistorien, levende eller død; hvem ville du ha valgt, og hva ville dere snakket om?" Eller, jeg ser i alle fall tilsvarende spørsmål sirkulerende på facebook, i intervjuer og rundt omkring. Svarene folk gir spenner over et vidt spekter, fra klassikerne Buddha, Gandhi, Mor Theresa, Hitler (vanligvis for å skyte ham), via et utvalg kjendiser, til bestemor eller andre savnete familiemedlemmer. 

Jeg vet ikke helt hvorfor jeg kom til å tenke på dette i dag, men jeg kom straks på en liten håndfull mennesker jeg selv gjerne ville ha møtt. Siden dette nok er umåtelig interessant for dere som leser bloggen min vil jeg dele det med dere. 

Det modererte spørsmålet blir "Hvem ville du ha møtt og hva ville du ha gjort sammen med dem?", for en samtale spinner ofte av sted i uventede retninger - og slik synes jeg det skal være. 

Ikke overraskende ville jeg gjerne møte Richard Armitage. Ham ville jeg hatt med meg på en lang fottur (i hvert fall tre-fire timer, lang nok til å inneholde en pause på et utsiktspunkt, med medbrakte scones og te på termos), fortrinnsvis i Highlands i Skottland eller på en hede eller noe i England et sted.
 
Bare se, så godt fjellturer kler ham! 

Richard er veldig belest og reflektert, og ganske politisk engasjert så vidt jeg vet. Nok til at jeg kanskje ville følt meg som en lettvekter om jeg skulle sitte ansikt til ansikt med ham og prøve å føre en samtale. Det kunne lett bli kleint. Men når man går tur sammen er det noe helt annet. Og så vidt jeg vet har han også en fjollete side med til dels samme humor som jeg selv har. Jeg tror det kunne blitt en fin dag.  


Jeg vil også gjerne spille brettspill med Elon Musk. Ham vet jeg så godt som ingenting om, annet enn en mikrobiografi eller et kort intervju jeg leste for noen uker siden. Men enhver person som kan finne på å sende hva som helst med påskriften "Don't panic" ut i verdensrommet må være verdt å bli kjent med. Vi hadde helt sikkert funnet på noe å snakke om; om ikke annet kunne vi sitere HHGTTG til hverandre. 

Og så ville jeg gjerne tatt en afternoon tea med Meghan Markle. Hun er jo veldig i vinden for øyeblikket, så klart, og jeg ville snakket med henne om akkurat det. I dag leste jeg at hun har "brutt med kongelig etikette" ved å si offentlig at kvinner har en stemme og at de bør oppfordres til å bruke den. Jeg lurer på hvordan det føles å være i hennes situasjon. Å være så glad i en person at man velger å gifte seg er en veldig stor ting, og jeg hadde det jo sånn en gang i tiden jeg også. Man vet at det er en omveltning og en forpliktelse, og for å faktisk ta det valget må man være ganske trygg på følelsene man har. For mitt vedkommende gikk det ikke helt etter planen, på tross av at jeg og (eks-)Mannen er helt alminnelige mennesker med alminnelige små liv uten massivt press fra omverdenen. Men for Meghan (og andre som gifter seg med kongelige) handler det om mye mer. Her forventes det at hun gir opp det aller meste av sitt eget liv, og innordner seg etter etikette og forventninger. Paradoksalt nok ser det ut til at hun, som har engasjert seg i kvinners rett til å stå frem og til å si ifra, forventes å slutte å stå frem og si ifra idet hun trer inn i en posisjon der hennes ord kunne fått mere gjennomslagskraft. Det må være rimelig kjipt. 

Meghan Markle, US actress and fiancee of Britain's Prince Harry attends the first annual Royal Foundation Forum on February 28, 2018 in London. / AFP PHOTO / POOL / Chris Jackson (Photo credit should read CHRIS JACKSON/AFP/Getty Images)

 

Nå får det holde for i dag. Jeg skal nemlig sende jobbsøknader og bake kake. 

 

 

#richardarmitage #armitagearmy #meghanmarkle #elonmusk #42 #dontpanic #HHGTTG #tur #te #skottland #kjærlighet

 

2 kommentarer

Geekian

02.03.2018 kl.16:21

Åh, jeg skulle så gjerne møtt Armitage jeg også. Sendte han et brev (fanmail, det er lov til å le) under innspillingen av Hobbiten og fikk masse signerte bilder i retur!

Tante Jul

04.03.2018 kl.23:15

Geekian: Oooh, det var vel stas!
Jeg fikk autografen hans etter å ha sett ham spille i the Crucible i London, men da jeg sendte ham et brev og en bok en gang fikk jeg ikke noe tilbake. Håper han fikk boka, i alle fall, og smilte før han ga den videre til en veldedighetsbutikk.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

42, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv