spiselig

Kveldens terapi: Pepperkakedeig

Etter en lang og anspent dag lurte jeg fælt på hvordan jeg skulle greie å samle meg igjen. Heldigvis kom jeg på at jeg var nødt til å lage deigen til pepperkakene som skal bakes til fredag. Jeg er...

Nye oppskrifter

Det er mindre enn to uker til årets store julevekstedshelg, og jeg vurderer å introdusere noe nytt. Av erfaring vet jeg at jeg skal passe meg for å ta bort noe av det gamle, for de som kommer til m...

Sesongens første...

...lyse kakedamer.  De har vært å få i butikken i flere uke allerede, så jeg føler ikke at jeg foregriper begivenhetenes gang her. Og i kveld hadde jeg lyst på en dose lite krevende terap...

Politisk ukorrekt

Kan noen komme med argumenter for og imot å servere disse på kirkekontoret i morgen? #farvede #politikk #husmor #kaker #1941

Tapiocapudding

I forrige innlegg spurte jeg hva dere trodde jeg lagde nå, som frokost til meg selv og tre gutter. Siden jeg har hatt en tendens til å la slike spørsmål henge ubesvarte i luften vil jeg fortelle de...

Hva lager jeg i dag, da?

Frokost til tre sultne gutter :-)

selfietime!!!

Usminket og med forkle og hårspenne, på en strålende dag :-) Jeg er nesten ubrukelig på selfies. Ille nok når andre tar bilde av meg - det prøver jeg så langt det lar seg gjøre å unngå (med mind...

Hva skal jeg lage nå?

Noen som våger seg på en gjetning? Det er nok ikke så vanskelig, og jeg kjenner en som kommer til å bli glad for å få noe av dette til jul... 😊 #epler #mynte #mat #julegave #tantejulvåk...

Søker: Høy, kjekk, ung, veltrent mann med et dødelig smil.

Visste dere at kjekke menn lager de beste smoothiene? Og at en skikkelig hunk håndterer toastjernet bedre enn de fleste? Slik mener ledelsen i kafékjeden Joe & the Juice at det henger sammen. Da j...

Sauesopp

I går tok jeg meg likegodt en sopptur. Det var strålende sol og mild bris, og jeg storkoste meg både da jeg hadde nistepause og drakk te med utsikt over Isesjø og raslende siv, og mens jeg kavet me...

GODTERIKAKE!

Jeg sa visst at jeg skulle vise frem hva en godterikake er for noe. Jeg har laget det noen ganger tidligere, og det er noe jeg har lært av svigermor - Mannen har alltid pleid å få godistårta til bu...

Jeg har en tilståelse å komme med

Ehem. Dette er litt flaut. Jeg skrev svært nylig et innlegg om kaker til barnebursdager, nærmere bestemt de småkakene jeg har laget til Sixtens bursdagsfeiring som er... om en halvtime. I det innle...

Bursdagscookies

Tror dere dette blir bra? Jeg må innrømme at jeg er ikke en cupcake-mamma. Muffins med krem og pynt er jo en gjenganger i bursdagsfester (har jeg inntrykk av, jeg kan ta feil), og det ender ofte...

Hva kan det være?

Mens jeg var på do isted hørte jeg mopeden til postbudet stanse utenfor. Han sto der lenge og fomlet; det var masse lyder som tydet på at han prøvde tappert å få plass til noe som egentlig var for ...

Bubble Tea

En ting jeg er skikkelig nysgjerrig på å prøve er bubble tea. Jeg leste masse om det for et år eller to siden, og synes det høres riktig spennende ut. Jeg lekte tilogmed med tanken om å åpne bubble...

Bakekveld

OK, nå er det over midnatt. La meg oppsummere: ---- Basler Brunsli: CHECK. Brente mandler: CHECK. Peppermyntedrops med sjokoladetrekk: CHECK. Brunsviger etter Camilla Plum's oppskrift: CHECK. ...

Jippi, ny buzzadorkampanje!

Det er ikke så innmari ofte det dukker opp kampanjer hos Buzzador der jeg er midt i målgruppen, men det er jeg denne gangen :) Den nye kampanjen jeg får være med i er nemlig om grøt! Og ikke bare ...

Basler Brunsli

Jeg har rotet bort kameraet mitt, ellers kunne jeg vist dere bilder av mine egne Basler Brunsli, som for øyeblikket står og tørker før de skal i ovnen. I stedet viser jeg dere brunsliene til en ann...

TANTE JULS JULETE SJOKOLADEKARAMELLER

I dage er det lillejulaften, og det er sikkert mange der ute som er lei seg over at de ikke har vunnet karameller i adventskalenderen min. Det er riktignok to sjanser igjen, men så er det slutt for...

Gift eller medisin?

Siden hosten min aldri ville gi seg, på tross av ferie og varme og høye forhåpninger, fikk jeg min spanske kollega til å bli med meg på apoteket og kjøpe slimløsende hostesaft tidligere i uka. Jeg ...

Caaaaake!

So I'm sitting here in the Spanish office longing for cake when I realize that, hey, there's an assortment of cafes just along the street below. No problem then, five minutes later I have this: ...

Jeg kunne ikke motstå

Denne! Dette er absolutt ikke noe jeg ville kjøpt på en vanlig hverdag hjemme i Norge, men her lå den i frysedisken på det lokale supermarkedet og bare ropte på meg. Og kostet seks Euro omtrent....

Supermarked

En av favorittaktivitetene mine når jeg er utenlands er å gå på supermarked. Gå i helt alminnelige matbutikker og se på utvalget, og kjøpe slike ting som de lokale kjøper. En får tak i så mye gøy! ...

Date night

Nå har Mannen og jeg nettopp kommet tilbake til leiligheten etter å ha vært ute og spist middag bare vi to mens Kjellertrollet passet barna. Det er noe vi ikke gjør særlig ofte, og som vi definitiv...

BARE SÅ DERE VET DET...

...så har jeg nettopp laget en innmari god gresskarpai! Jeg har brukt mitt eget gresskar, det eneste som ble til noe ute i hagen min i år (og som jeg hverken har tatt bilde av eller veid eller noen...

Angel; what is this?

When I was in Spain some weeks ago I went to a supermarket (one of my favourite things to do when abroad). I didn't buy much because it was early afternoon and really hot, and I had planned to walk...

Sjokoladepuddingmann og -kone

Husker dere at jeg fortalte om det seneste Buzzadoroppdraget mitt, for Piano ferdig gele? Det har vært stas så langt, og ganske gode var de også. Særlig melkesjokoladepuddingen, men det er vel inge...

Buzzador piano gele

Hei alle sammen! Nå er det innmari lenge siden Buzzador syntes det var verdt å la meg få en kampanje, kanskje fordi jeg ikke har vært veldig ivrig etter å verve nye buzzadorer, og kanskje fordi je...

Breakfast buffet

When I get home I swear I am having nothing but Bran Flakes for breakfast for a week! The breakfast buffet at this hotel is overwhelming. Maybe six types of bread, but they are all white. Well, som...

Jeg er sulten!

Og av alle ting har jeg lyst på and. Helstekt and med deilig grønnsakstilbehør. Mmmm.... Dette lille bildet har jeg tyvstjålet fra en blogg som heter fiskerfernandez.wordpress.com. Jeg håper på ti...

Godistårta

I dag har Mannen hatt bursdag. Siden anledningen bød seg var vi ute i går, bare han og jeg - for første gang siden juli i fjor - og spiste tapas og drakk litt øl. Litt musikk fikk vi også hørt på. ...

Søndagsmiddagen er på gang

Jeg har greid å bene ut en ribbe, gni den inn med alt mulig spennende, og (med Mannens hjelp) rulle den sammen med hakket persille og sitron som fyll. Nå skal jeg sette i gang med tilbehøret; diver...

Bursdagsplaner

Siden jeg har bursdag på mandag og har lyst til å markere det bittelitegrann har jeg invitert middagsgjester. Til søndag. Etter at jeg hadde invitert dem kom jeg på at budsjettet mitt kanskje ikke ...

Jeg lærer visst aldri...

Okei, klokken er... halv elleve, og jeg står på kjøkkenet og koker marmelade. Jeg bommer nesten alltid på koketiden på slikt, og det er ille nok. Men i kveld er Mannen borte og Ruben vil ikke sove,...

Amandas pepperkaker

Jeg skrøt på meg at jeg hadde en fantastisk pepperkakeoppskrift her forleden, og nå er jeg blitt bedt om å dele den. Det gjør jeg gjerne, for gode ting er til for å deles :) Amandas pepperkaker 1...

Pakke på døren

Hihi, jeg har nettopp fått en masse ost levert på døren! Grunnen til det er at jeg fikk være med på en Buzzadorkampanje om de nye smørbare ostene fra Tine. Nå skal det testes ut smørbar camembert,...

Endelig!

Jeg har slitt i dagevis med å få levert inn mitt bidrag til Dronningsjokoladekonkurransen. De har et skjema en skal fylle ut med ingrediensene, og så kan en skrive fremgangsmåte i en boks og laste ...

Fårikålsesongen er begynt!

På torsdag skal vi ha middagsgjester, jeg skal lage fårikål, og GJETT om jeg gleder meg! Fårikål er nemlig noe av det beste jeg vet; kraftig smak, saftig konsistens, enkelt, mettende, og sunt. Jeg...

Kjøpe karameller?

Siden jeg startet bloggen min har jeg vært ganske sikker på at en av de betingelsene jeg gikk med på ved registrering var at det ikke er tillatt å selge ting gjennom bloggen. Jeg har derfor syntes ...

Mmmm, sild!

I dag lagde jeg en av verdens enkleste og beste middager: Matjessild med nypoteter. Vi spiste opp alt før jeg kom i tanker om at jeg eier et kamera, men jeg har funnet et bilde av hvordan retten sk...

Dårlig timing

Det finnes gode og dårlige tidspunkter for å gå ned i kjelleren og sette på en klesvask. "Mens grøten koker opp" er blant de dårligste, har jeg konstatert i dag. Jeg har nettopp brukt ti minutter p...

Granskuddsirup

I år har jeg bestemt meg for å gjøre en innsats for å kunne koke så mange granskuddkarameller jeg bare vil. Det viktigste da er naturligvis å ha nok av den vitale ingrediensen granskuddsirup, og je...

Flittig

I dag har jeg vært flittig på kjøkkenet. I tillegg til middag har jeg laget dette: Og dette: Og dette: Og dette: Og hvis du greier å gjette hva alt sammen er, da er du kjempeflink...

Nyttårsfeiring!

Joda, jeg er som regel ikke helt i rute mht når på året jeg tenker på jul og slikt, det er sant. Men nyttårsaften pleier jeg å ha rimelig styr på, to ganger i året. I dag derimot er det ikke nyttår...

Dobbelt politisk ukorrekt

Forrige helg lagde jeg negerboller. Jeg vet at en egentlig skal si sjokoladeboller, men det heter jo negerboller... Politisk ukorrekte boller av havregryn, smør, sukker og kakao Men som om jeg ik...

Jeg har nettopp kost meg med...

....Tre sånne! Da jeg hadde kjøkkendag i går var jeg sånn passe effektiv. Hovedprosjektet mitt var trøfler, som den på bildet.Vanligvis lager en trøfler ved å smelte sjokolade med fløte, ha i smak...

Eventyrhjerter

I dag har jeg bakt! Det skjer litt for sjelden for tiden, synes jeg. Midjen min er sikkert glad for det, men siden baking er terapi og jeg innimellom har følt behov for litt terapi i det siste har ...

Varm sjokoladekaramell

Sakte men sikkert lager jeg ferdig det som trengs til bursdags-giveaway'en min. I dag har jeg kokt høstens første sjokoladekarameller. Jeg helte nettopp karamellen i form for avkjøling, og da er de...

Luksusproblem

Jo, altså... Nå har jeg jo så innmari mye sopp og bær og sånn. Og så går ting litt langsommere når en samtidig skal ta seg av barna, skifte bleier og lage mat og slikt. Så jeg er ikke ferdig med å ...

sopp og bær

Etter glattkjøringen i går forlangte jeg noen timer for meg selv så jeg kunne plukke blåbær før sesongen er helt slutt. Mannen hentet barn og laget mat, og hentet meg og bøttene mine også, da jeg v...

Mannens bidrag

Mannen er veldig glad i havreflarn, særlig med fyll. Da jeg bakte isted, ble han så inspirert at han syklet avgårde og kjøpte nugatti! Deretter stilte han seg på kjøkkenet og gjorde dette: Frem med...

A propos

Siden jeg skrev innlegget i går kveld, der jeg ber dere gjette hva jeg har gjort, har jeg gått rundt og tenkt på småkaker. Hva slags småkaker er greie å sende i posten? Uten at de blir knust, og ut...

Fangst

Føler du noengang at du liksom ikke greier å komme deg av flekken? Og kan du tenke deg en situasjon der det ville vært helt greit? Det kan jeg! Når du sitter midt i et felt med kantareller, og grun...

Syyyltetøøøøyyyy

Nå som jordbærene endelig har kommet ned på en akseptabel pris er det på tide å fråtse i dem. Og lage ting av dem som kan spares til senere på året. Derfor har jeg nå laget en porsjon av det fantas...

Ser denne god ut?

Jeg får ikke bestemt meg. Fin? Ja, absolutt. Men god? Nja. Jeg tror den smaker ganske kjedelig. Om ikke kremen er helt fantastisk, selvfølgelig. Men jeg kunne godt tenke meg å bake noe slikt en gan...

Hjerne? Ja, gjerne!

Jeg bare måtte ha med det flaue ordspillet. I går serverte jeg nemlig hjerne! Her er det som var igjen etter at gjestene hadde gått. Den falt i smak :)Neste gang (til Halloween, sannsynligvis) skal...

I knipe

Jeg har satt meg selv i en liten knipe. Til Sixtens bursdag laget jeg en fantastisk bløtkake (som jeg selvfølgelig glemte å ta bilde av, men den smakte uansett bedre enn den så ut). Jeg hadde tenkt...

Magnum Gold

Har dere forresten smakt den nye Magnum Gold?! (de skriver det sånn!)? Den er ordentlig god! Her har dere en video som virkelig gnir det inn, i tilfelle dere trenger det. Siden vi ikke har tv lenge...

Spartaboller

Hmmm... Joda, jeg bor i Sarpsborg, og da er man liksom programforpliktet til å like Sparta Warriors. Hockeylaget, altså. Men jeg er ikke særlig sportsinteressert, og Sparta kan gjøre som de vil for...

Stolt!

Jeg bakte verdens beste loff i helgen. Vi hadde ikke brød i huset, og så tenkte jeg som så at da fikk jeg vel bake noe, da. Jeg har ikke alltid vært heldig med brødene jeg har bakt, de har hatt en ...

Sjokolademarengs

Amanda ytret ønske om at jeg la ut oppskriften på de fine sjokolademarengsene fra oppskriftsboken dere kan vinne i konkurransen jeg har gående (et par innlegg lenger ned). Siden jeg er så innmari s...

En kremete uke

Selv om jeg driver og baker hele tiden er det faktisk sjelden jeg lager festkaker. Kakene mine skal som regel spises som de er, uten glasur, fyll, krem og pynt. Det er godt/best, synes jeg. Men jeg...

Mangoplupper

I går kjøpte jeg en ny type godis. Ofte når jeg er i innvandrerbutikker (det er vel lov å kalle dem det?) ser jeg ting jeg har lyst til å prøve, men så finnes det bare i kjempeforpakninger så det f...

Hipp!

Wuppidu, jeg blir med i en konkurranse! Bad Brunette har konkurranse på bloggen sin, i dette innlegget. Premien er babymat fra Hipp (se hipp.no) til en verdi av 500 kroner. Det tar jeg gjerne imot!...

Oreokake - hot or not

Koneklubben har laget oreokaken alle snakker om (jeg fant oppskriften hos Fru Lyng). Den er fin og flott og har lag med både ostekake, sjokoladekjeks (oreo, selvfølgelig), krem og sjokolademousse, ...

Frukost

To kokte egg og min trofaste Trocomare (Mannen hadde tatt kaviaren).Og så litt salat med fløtedressing, te, kjeks og yoghurt. Mmm...

Hjemmelaget knasemüsli

Kjempelett! Du trenger strengt tatt bare havregryn og honning, men det blir bedre jo mere du putter i. Jeg har brukt store havregryn, hasselnøtter, mandler, valnøtter, rosiner og sesamfrø. Hakket n...

Honeycomb

Trinecam ville gjerne vite om det var lett å lage honeycomb. Det er det! En gjør slik som dette: Putt 100 gram sukker og 4 spiseskjeer sirup i en kjele. Overse at bildet ser ut som en Dansukker-rek...

Jeg blir så glad

Jeg blir så glad når jeg sitter ved middagsbordet med et måltid jeg har laget og hverken jeg eller andre greier å slutte å spise. Da vet jeg at jeg har lykkes. Hvis middagen attpåtil, som i dag, er...

Mat

Moren min lager kjempegod mat. Ikke slik at jeg "lengter etter mammas kjøttboller" som er det klassiske, for jeg mener å huske at da jeg var yngre var ikke maten hennes like god... Men de...

Rompemat

Se hva jeg kjøpte i dag:ROMPER! Bred rompe, rund rompe, flat rompe og uvasket mannerompe. Alle er nå behørig stekt og fortært, med kylling, sitron og tomater.

Dynegrøt

Hjemme hos foreldrene mine koker vi risgrøten under dyna. Og så avkjøler vi den i snøen etterpå, så vi kan lage riskrem av den.

Nigella spigella

Jeg pleide ikke å like Nigella. Jeg syntes hun var hypet og overvurdert. Men nå har jeg hatt BBC Lifestyle så lenge at jeg har sett noen av programmene hennes (og fryktelig mange av de korte reklam...

Ups

Her har jeg skrevet en milelang liste over ting som skal gjøres, og så kommer jeg liksom bare i skade for å lage en delfiakake sånn midt oppi det hele...

Bleikfeite julegriser

Nå har jeg bakt pepperkaker - igjen. Men altså, de er så fantastisk gode! Og så konsistensen! Akkurat en liten nøling liksom, før de gir seg med et lydelig "knekk". Mmm...Men et av brette...

Hva gjør man på en onsdag...

...etter en fryktelig natt? Lille Sixten hylte fra klokken ti til klokken ett, sånn mer eller mindre. Hylte og hutret og gråt, ispedd med lett skjulte forslag til ting vi kunne gjøre for ham eller ...

Godtegris

Noen ganger er det bra å ha en mann som er like sukkersugen som meg.Andre ganger er det nesten litt skremmende.

Svärmors kåldolmar

Da Mannen kom hjem fra Sverige i går hadde han med seg en doggybag til meg. De hadde nemlig fått kåldolmer til lunsj, og det vet han at jeg liker. Nå er porsjonen min varmet og står på bordet og ve...

Gresskarsuppe

I dag skulle gresskaret til pers.Det ble aldri lykt av årets gresskar, men det gjør ikke noe. Det har stått i stua i en måned og vært så fint, så. Gresskarsuppe er godt, tenkte jeg, og satte i gang...

Bjørk.

Jeg koker bjørkekarameller. Lenge siden sist. Lenge siden forrige gang jeg kokte karameller i det hele tatt, faktisk, ikke bare bjørk. Det er fint å endelig føle at jeg har litt tid til å gjøre det...

Fordi jeg liker grønt.

Kakedamene gleder seg til i morgen, for da skal de spises!De ble mye bedre enn butikk-kakene, men FYSJ som det lukter når en baker ting med hjortetakksalt! Ikke smart å holde nesen i "skuddlin...

Au!

Jeg har vondt i ryggen. Skikkelig misfornøyd med det. Men huset er ryddigere enn på lenge, mest takket være Mannen, og det er jeg skikkelig fornøyd med! I dag har vi hatt besøk. En venninne og venn...

Dette bare må bli bra!

Eller hva? Chocolate Caramel Enchantment Chai! Med en teskje sukker og en dæsj med melk. Mmm....

Twinings

Nå vil jeg reklamere litt. Forrige helg var jeg i en innvandrerbutikk (det er vel fremdeles lov å kalle dem det? Bedre enn "pakkis-sjappe", i alle fall?) for å kjøpe meg litt slike varer ...

Hundrevis av kjøttboller

Det lager jeg i dag. Jeg har nemlig vært på Kiwi. Atter en gang har jeg blitt minnet om hvor mye jeg kan spare på å sjekke datoer, og om hvor takknemlig jeg blir hver gang jeg finner noe. Litt karb...

Tyttebærpærer

En av søstrene til Mannen har to digre pæretrær, og har ikke greid å spise/bruke all frukten. Vi fikk med oss en pose hjem (tenkte det var lurt å ikke overdrive og ta aaalt for mye), og nå driver j...

Jeg koker...

...epler, sitronsaft og masse sjokolademynteblader. I morgen skal det bli myntegelé!

Vil ha!

Jeg har lyst på pepperkaker. En stor kopp te og en håndfull pepperkaker å dyppe i. Og vet dere hva som er fint med å ha lyst på akkurat det akkurat nå? Jo, at det faktisk finnes både pepperkaker og...

Tutt / fårikål

Jeg har kommet i tanker om at jeg har glemt å svare på en kommentar. Det var Tutt som kommenterte til innlegget mitt "Mannen min liker ikke fårikål" den 22/9, og kommentaren var som følge...

Grønn is

Jeg sitter og spiser pistasj-is (med sånn deilig sjokoladesaus som stivner på isen, men det er ikke poenget). Da jeg sto og lempet kule på kule opp i skålen min kom jeg til å tenke på at i Tyskland...

Maten stirrer på meg!

I dag morges skulle jeg ut i garasjen og lete etter noe. Da falt blikket mitt på denne:Jeg stirret på den, og den stirret tilbake. Så gikk jeg inn og sendte Mannen en sms med spørsmål om hvorfor de...

Mannen min liker ikke fårikål

...men det gjør jeg! Jeg bestemte meg for at jeg ikke ville gå glipp av fårikål i høst, så i dag kjøpte jeg fårikålkjøtt og kål, og nå har jeg spist den heftigste (les: største) lunsjen på riktig l...

M-MM-MMM!

Du vet den sjokoladesausen Freia har, som stivner på isen? Har du lagt merke til at det har kommet en variant med knust Daim også? Den er verdt å springe til butikken for! Og når du først er der ka...

Suppesuppe

Jeg har visst nevnt et par ganger at jeg synes suppe er undervurdert. Vi burde spise suppe mye oftere!I dag har jeg laget hønsesuppe. Eller kyllingsuppe, faktisk, for høna jeg hadde i fryseren var ...

Eplekake

Jeg fikk et spørsmål om å legge ut oppskriften jeg bruker når jeg baker eplekake. Det er bare det at om jeg bare skal lage en kake med epler i og det skal gå fort, da bruker jeg ikke oppskrift. Det...

Julegave?

Dette blir kanskje en del av noens julegave i år...Som jeg har nevnt har jeg en følelse av at mange av julegavene mine blir spiselige i år, og at mange av dem kommer til å ha ingredienser fra min e...

Dette fungerer dessverre ikke like bra

...som Duphalac'en i forrige innlegg. Men nå har altså svigermor vært innom igjen, og vi fråtser i plommer.

Beste browniene jeg har bakt!

For to helger siden bakte jeg masse brownies. En av dagene bakte jeg en porsjon brownies og en porsjon blondies (altså uten sjokolade; jeg har en fantastisk oppskrift med kanel og valnøtter). To da...

Vi har ingen plommetrær.

Men det er det heldigvis andre som har! I fjor fikk vi masse plommer av naboen. De ble brukt til plommesyltetøy og som klatt på noen kjempegode småkaker som jeg tror det er på tide å bake igjen sna...

Jeg elsker...

...at jeg bare kan gå ut i hagen og plukke det jeg trenger til middagen.

Hva skal vi ha til middag i dag?

Jeg blir nok aldri like flink til å planlegge måltider som svigermoren min. Med det samme vi har begynt på frokosten hjemme hos henne får vi spørsmål om når vi vil ha lunsj og hva hun skal lage, og...

Muff

Ikke før har jeg irettesatt Marte for å drive og bake til alle dem som kommer til å besøke henne for å kikke på babyen hennes når hun endelig får klemt den ut (meningen med barselbesøk er jo tradis...

Sjokolademynte

Sjokolademynten min står ved husveggen og blir kjempestor! Jeg kjøpte den i fjor og satte den i en stor (syntes jeg da) potte uten bunn som jeg gravde ned. Grunnen til at den kom i potte er at mynt...

Lunsj

Det er ikke mer enn to timer jeg lagde meg smoothie til frokost, men jeg er skikkelig gæern og skal spise lunsj allerede. Te med melk, rundstykke med leverpostei og svigermors hjemmelagete saltgurk...

Hihi!

Se hva jeg har bakt i dag!Jeg har en bok med bare masse brødoppskrifter, og i dag kom jeg på at jeg ikke hadde nok brød i huset til svigerforeldrene mine skulle komme. (Moren min har allerede vært ...

Optimist

Akkurat nå er jeg veldig optimistisk, merker jeg. Jeg sitter og kikker på gresskaroppskrifter og tenker på alt jeg skal bruke gresskarene mine til, når de er modne. Men det har seg altså slik at fo...

En omelett er en omelett

Det pleide jeg å synes, også. Men så begynte jeg å lage omeletter litt oftere, og fant ut at det er det såvisst ikke!Jeg leste på en blogg en gang at noen brukte bakepulver i omeletten for å gjøre ...

Jeg trenger besøk!

For hvordan skal jeg ellers klare å få spist opp tjue rosinboller og atten sjokolademuffins?Neimen om jeg vet.Forresten; hvis noen lurer på hvorfor det ikke er nye bilder på bloggen min for tiden e...

Rabarbra

I fjor fikk jeg et par små unnselige rabarbraknoller av søsteren min. De har vokst seg store og fine, og i dag blir litt av dem til pai. Mannen har nemlig gjester, og en av dem sa "rabarbrapai...

Hun har gjort det igjen!

Dere vet Britta, hun fantastiske Halloweendamen? Hun er så glad i å lage mat med ulike temaer (ja, som Halloween, Harry Potter, karneval og slikt), og hun finner inspirasjon overalt. Hun er ikke re...

Skvallerkålsesong!

Skvallerkål er et ugress som er nesten komplett umulig å bli kvitt. De fleste som har det i hagen sin hater det, for det sprer seg overalt, vokser tett og har et fantastisk rotsystem som overlever ...

Bjørkesirup

Jeg har bestemt meg for ikke å lage bjørkesirup i år. En grunn er at jeg ikke riktig føler for å klatre og ordne akkurat nå, og det er nå det skal gjøres. En annen grunn er rett og slett at jeg har...

Brunsviger

I seks uker nå har jeg fulgt en programserie på svensk tv (husker ikke om det var SVT1 eller SVT2, men det spiller ingen rolle, for serien er slutt nå). Serien heter Boller av stål. Eller Boller af...

Umåtelig godt

Vi har nettopp spist en sen middag. Været er fantastisk, så fint at Mannen faktisk selv foreslo at vi skulle GÅ til barnehagen og hente Sixten, så vi var ute en god stund, alle sammen. Derfor ble m...

To runder med kolakaker

Jeg fulgte først oppskriften til Clara, og så tenkte jeg at om jeg nå skulle bytte ut sukkeret mot brunt sukker, så ville jeg sikkert få mye mere karamellsmak. Og det gjorde jeg jo, så en kan si at...

Sixtens første fastelavnsbolle

Bollene jeg bakte i går ble kjempedigre! Etter at Mannen hadde nevnt noe om at han håpet jeg ikke laget sånne kjempesmå tok jeg i litt ekstra. I tillegg er jeg ikke helt bevandret i effekten av gjæ...

Jeg lurer på en ting.

Er det vanligst å ha egg i bolledeigen? De siste mange årene har jeg hatt flaks med deigen når jeg baker boller. Jeg kan ikke huske sist jeg brukte en oppskrift (men jeg kan levende huske at bollen...

Hva har vi i kjøleskapet i dag?

Mannen er skikkelig sukkersugen for tiden, så i går kveld laget jeg dette:Negerboller!Jada, jeg vet at det ikke er "lov" å kalle dem det lenger, at en skal si "sjokoladeboller" ...

Bønnestuing er undervurdert

Det synes i hvert fall jeg. Bønnestuing er kraftig, smakfull og næringsik mat som nesten ikke koster noenting å lage. Jeg lager det noen ganger i året, og hver gang tenker jeg at dette burde jeg eg...

Jeg vil bare si...

...at hønsesuppa jeg lagde i går høstet ros fra Mannen (som rynker på nesen om noen sier "høne"), og at brødet jeg bakte kanskje er det beste jeg noengang har bakt! Jeg pleier å bli litt ...

Hurra for Britta!

Jeg prøver å rydde litt i fryseren, det vil si bruke opp ting jeg har stående som tar opp plass og kanskje begynner å bli litt gamle. I dag har det resultert i to ting: Hvalbiff til middag, og dett...

Linsesuppe

Siden jeg er så godt i gang med å snakke om mat, og siden jeg allikevel er en dårlig mor akkurat nå og har parkert barnet mitt foran tv'en (jeg trengte å avlede oppmerksomheten hans mens jeg gi...

I dag kunne jeg tenke meg dette til lunsj

...eller kanskje ikke. Jeg har nettopp spist en enorm smoothie til frokost, så tanken på lunsj virker litt fjern akkurat nå. Uansett gleder jeg meg til våren, når nypotet- og matjessild-sesongen er...

Risotto

Jeg elsker risotto. Jeg elsker å lage risotto. Det er en sånn rett der en kan kikke i kjøleskapet og tenke, jaha, hva har vi her, da? Og så putte i det meste av det en finner. Eller bare litt. Det ...

Merkelig

Jeg skrev i går at jeg ville bake knäppkaker, men det ble det ikke noe av. Det fantes nemlig ikke nok sirup i huset. Hjemmelaget bjørkesirup og granskuddsirup, ja, men ikke vanlig kjøpesirup, og je...

Vafler

Nå har jeg forresten laget en diger porsjon vaffelrøre. Vi får nemlig vaffelbesøk i ettermiddag, og jeg tenkte det var like greit å la røren trekke en god stund. Det blir fint.

Shirmal

I går da vi kom hjem hadde vi ikke en tanke på at det var helg, så nå sitter vi her uten noe særlig at i huset. Melk får vi klare oss uten i dag (vi pleier å ha melkepulver til matlaging på lur, me...

Trøst

En leser lot seg avskrekke noe så voldsomt da jeg viste frem en struve jeg hadde laget for en tid tilbake, og mente at slikt kunne ikke vanlige dødelige leve opp til. Selvfølgelig er det hyggelig o...

Kryddernøtter

Jeg har oppdaget noe nytt! Mens jeg hadde juleverksted her hjemme var mann og barn i Sverige. Da de kom hjem hadde Mannen kjøpt et svensk ukeblad til meg, husker ikke navnet, som var fullt av julet...

Brente mandler

I går da jeg (endelig) kom meg hjem fra jobb slengte jeg sammen noen brente mandler. Hihi, hørtes jeg passe selvgod ut nå? Nå har det seg slik at de brente mandlene jeg lager faktisk er bare til å ...

Suppe

Jeg tror jeg har sagt det før, men det skader jo ikke å si det flere ganger: Suppe er undervurdert. Tre suppemåltider fikk jeg ut av maissupperestene etter juleverkstedet. Jeg hadde laget seks lite...

Mmmm

Jeg oppdaget nettopp at akkurat den overskriften har jeg brukt en gang før, bare med tre prikker bak. Da viste jeg sikkert frem et eller annet godt. Akkurat som nå. I går lagde vi struvor. Rosettba...

Karameller

Vi har laget masse masse karameller i helgen! Og selv har jeg ikke pakket inn en eneste en; det har andre sørget for. To typer karameller og en type knekk lagde vi, men vi baserte alle tre på denne...

Puh.

Sånn, nå skal deigen bare stå og hvile seg i tre dager.

Mmmm...

Nå har vi spist rosenkål fra egen hage til lunsj!

Peppermyntedrops

Disse dropsene (eller "dropsene", om du vil) pleier vi å lage på juleverksted. De er enkle og raske å lage, krever hverken koking eller baking, og så er de kjempegode. Ja, og fine er de o...

Ny oppskrift

Jeg har testet ut en ny oppskrift. Det skal liksom være "frask nougat", men jeg hadde mine tvil, siden jeg har lest andre nougatoppskrifter og denne ikke hadde noe til felles med dem. Men...

SLIM

I dag har jeg faktisk kastet frokosten min. Det ligner absolutt ikke meg. Men jeg hadde kjøpt en ny type fil, en "äkta Norrländsk fil", og den hadde rett og slett slim-konsistens. Jeg gre...

Tørke sopp, tørkesopp, tørkes opp, tørket sopp...

Da jeg var liten pleide vi ofte å gå tur langs den nedlagte jernbanelinjen, og rett som det var plukket vi med oss tørkesopp hjem. Jeg vet ikke om soppen virkelig heter tørkesopp (sannsynligvis ikk...

Jeg fortsetter...

Jeg fortsetter "hold deg i aktivitet"-kampanjen med å plukke epler. Så blir det koking av eplemos til fryser og pai, et par små eplekaker til å ta med som premier på kirkeforening i kveld...

Jeg er ganske god til...

...å rette opp feil. Særlig på kjøkkenet.I går fikk jeg skrekkelig lyst på sjokoladepudding. Dessverre hadde vi ikke melk, derimot hadde vi masse fløte. Det var da jeg fant ut at svensk sjokoladepu...

Knusper knusper knäuschen...

...wer knabbert an mein Häuschen?De av dere som kan litt tysk, eller som er interessert i eventyr, har nok ikke vanskelig for å gjette at det sitatet kommer fra Hans og Grete. Men har dere tenkt ov...

Fårikååål!

Nå skal jeg spise en liten porsjon fårikål. Bare lam, kål, salt og pepper. Og vann, selvfølgelig. Ingen poteter i dag. Jeg har nemlig kokt en hel gryte med fårikål til vi får besøk i morgen (så kan...

Fiske

Å, og i går var vi ute og fisket! Vi kjørte til et fint sted ved en elv rett borti høgget her, og fisket både med meitestang og med sånn blink som en hiver ut og sveiver inn hele tiden. Mannen fikk...

Næmen det er jo et pæretre!

I går kveld da Sixten og jeg var ute på en liten sovne-runde oppdaget jeg at et av trærne vi pleier å gå forbi er et pæretre. Som ingen plukker av. Det lå masse små faste fine pærer strødd omkring ...

Å, så godt!

Av og til er det virkelig noe i det der med at "det enkleste er ofte det beste" (og hvorfor måtte de bruke det i en reklame, så en bare forbinder uttrykket med Rimi eller hvem det nå er?)...

FERDIG!

Nå er kakene mine ferdige, så nå går jeg i seng.

Jeg liker ikke kardemomme.

Nei, det gjør jeg virkelig ikke. Jeg gir krydderet en ny sjanse igjen og igjen, med mer eller mindre jevne mellomrom. Men jeg liker det bare ikke. Å kjøpe boller på bakeri er alltid et sjansespill,...

Tante Kiwishopper slår til igjen

Som noen av dere vet pleier jeg av og til å benytte meg av Kiwis datogaranti for å skaffe meg gratis mat eller raske penger. I og med at jeg har fast jobb nå blir det ikke så ofte, men tidligere, i...

Eple og kaneeeel!

Det er skikkelig fint å ha egne epletrær. I går tok jeg med meg en kurv ut i hagen og plukket en brøkdel av det som fantes på det ene treet, og i dag har jeg brukt noe av det jeg plukket til å bake...

Putte i blåbærskogen

Dette bildet får meg til å tenke på Putte i blåbærskogen av Elsa Beskow.Strengt tatt er parallellene som kan trekkes til Putte riktig få; Putte plukket i kurver, ikke bøtter. Han plukket ikke sopp....

Mere mat

I dag har jeg spist alene igjen. Mannen jobber kveld og kommer først hjem etter ti, og SÅ lenge kan jeg da ikke vente med å spise... Men denne gangen har jeg laget nok til ham også. Og til lunsj i ...

Alenemat

I går skulle jeg spise på egen hånd. Da jeg hentet Sixten i barnehagen gikk jeg innom butikken, og der hadde de sannelig store sjampinjonger (det skal visst staves slik nå). Det passet ypperlig, fo...

Saltgurka

Ser dere hva dette er? Kameraet ville aller helst fokusere på kjøkkenhåndkleet, og siden jeg er så snill ot jeg det få lov.Altså, i hagen min har jeg sånne små knortete agurker som en vanligvis får...

Plommer

I hagen min har jeg tre epletrær og ingen plommer. Det har derimot naboen min, og de har åpenbart en god høst i år. To og en halv kilo fikk jeg etter å ha takket ja til tiludet om å få "litt p...

Dobbel karamell

For noen dager siden tok jeg meg endelig sammen for å lage sjokoladekaramellene jeg hadde lovet bort forrige gang jeg bestemte at noen fortjente en premie for å gidde å lese et av innleggene mine. ...

Kaake!

Jeg elsker kake. Her er to av dem søsteren min hadde bakt til barnebursdagen i går:Mmmm...

Tasteline

Jeg vet om en fantastisk nettside. Den er svensk og heter tasteline.com, og er en sånn side der en kan finne oppskrifter med nesten hva som helst. Nåja, kanskje ikke skosåler og gummistrikk, men du...

Why change a winning concept?

Jeg leste at noen hadde endret oppskriften på negerboller (sjokoladeboller) ved å bytte ut sukker med fruktsukker og smør med yoghurt, og tenkte jeg skulle gjøre det samme.Jeg burde visst bedre.Sel...

Flasketreet

Overskriften minner om tittelen på en Thore Hansen-tegning. Det er det ikke; det er tittelen på dette bildet her:I nærområdet mitt kan du se fenomenet flasketrær i en ukes tid hver vår. Det er ford...

Bjørkeknekk

I dag har jeg laget bjørkeknekk. Det skulle egentlig vært bjørkekarameller, men slik ble det ikke. Jeg tok utgangspunkt i en sjokoladekaramelloppskrift jeg har som er veldig rask å lage. Så byttet ...

Sjokolade!!!

Nå har jeg bestilt meg sjokoladeabonnement!Tenk, å abonnere på sjokolade!Seksten biter salighet rett hjem i postkassen hver eneste måned; mmm...Jeg har bestilt fra Sjokoladeslottet.no, lenke her ut...

Bakt

Jeg fikk lyst til å spise noe nybakt. Jeg hadde ikke særlig lyst til å bake, men jeg kom på at jeg hadde en pakke muffinsmix (fra Kiwi) i kjelleren. Inspirert av søsteren min som bakte karibisk ban...

Frossendrikke

Jeg har nettopp laget, og fortært, noe aldeles vidunderlig godt.Frossen frukt (tropisk blanding med melon, ananas, papaya og slikt), kjørt i blender med alkoholfri fersken-"champagne". Re...

Lunsj

Her er et bilde av en typisk lunsj for Sixten. Jeg tar fem-seks frosne grønnsakskuber (mos som jeg har frosset ned i isbitformer) og putter i mikroen, og så får han kose seg med de ulike smakene. I...

Jeg er jo sulten, jo!

Det gikk plutselig opp for meg at jeg er sulten. Det var liksom noe som manglet, og der var det altså. Sulten. Spise. Nå.Etter to loffskiver og en kopp te til frokost er alt jeg har spist en halv l...

Marengs

Jeg har lært meg å lage marengs.Da jeg fikk to pakker egg på Kiwi forleden dag trengte jeg noe å bruke dem til. Mannen min foreslo marengs (eller maräng, som han insisterer på at det heter). Mareng...

Yade

I dag kjøpte jeg en plate Yade med karamelliserte nøtter da Sixten og jeg var på tur. Det lærte meg to ring:1: Når du først har fått Yade-sangen på hjernen blir den ikke borte igjen.2: Jeg synes re...

Suppelunsj

Jeg har spist to porsjoner tomatsuppe til lunsj. Den italienske ferdigsuppen til Knorr er heldigvis ganske god. Heldigvis fordi jeg fikk fjorten av dem på Kiwi i forrige uke. Det blir nok endel sup...

Havregryn er bra med det meste

Jeg blir stadig oppmerksom på hvor godt det kan smake å være sunn.I dag morges laget jeg meg en diger porsjon smoothie, med frossen tropisk frukt (melon, ananas, papaya og slikt), yoghurt, og kokos...

Bridgeblanding

Da jeg var mindre kunne jeg aldri tenke meg å spise Bridgeblanding. Snakk om voksengodteri! Ikke det at jeg var så informert om hva bridge var for noe, men at det var noe gamle mennesker drev med, ...

Zoegas

Mannen min er svensk. En av tingene han misliker ved å bo i Norge er kaffen som drikkes her. Kaffe man kan se igjennom!? Kaffepulver som er lysebrunt i stedet for nesten svart! Smakløst og uforståe...

Havregrøt

I dag spiste jeg havregrøt til frokost. Det er godt, det.Da jeg vokste opp pleide vi å spise havregrøt med sukker og smørøye. I Tyskland spiser de det med eplemos. Den svenske mannen min liker å pu...

Dette er forresten en god te!

Jeg fikk denne digre posen med Earl Grey Silver Rose av moren min til jul. Hun har pleid å kjøpe den i Danmark i alle år, og av og til fordeler hun godene blant oss døtre. Heldigvis får jeg ikke en...

Saker og ting i glass

Nå som jula er over kan jeg vise bilde av noe av det jeg ga bort i julegave - det ville vært lite taktisk å vise det frem tidligere. Alle glassene i og rundt den fine kurven min er fulle av ting so...

Ertesuppe

Nå som alle har spist godt i flere uker og reklamene for slankeprodukter og treningssentre popper opp som paddehatter overalt er det godt å tenke på at ikke alt som er fornuftig snaker vondt. Noe a...

Enda en dag nærmere julaften

Egentlig synes jeg ikke det er noe vits i å telle dager til julaften lenger. Jula er her, den!I dag tok jeg på meg Tante Jul-forkleet mitt og bakte ingefærflarn. Da jeg var ferdig med det bakte jeg...

Eksperimentelle pepperkaker

Nåja, så spennende blir de vel ikke, men de blir helt mine egne! Jeg prøver en ny pepperkakeoppskrift, innser at jeg ikke har pomeransskall, og bytter det enkelt og greit ut med anis. Og så hiver j...

Pepperkakelunch

Jeg prøver ut en ny pepperkakeoppskrift. "Farmors lunchpepparkakor" heter de, og skal være sånne store runde myke noen. 10 cm i diameter og 2 cm tykke eller noe sånt. Jeg finner ikke ut h...

Jeg vil bake!

Det regner ute. Tynt kaldt regn ispedd et lite hint av sludd. Feieren har vært her i dag, så huset er en anelse kaldere enn det pleier etter at jeg slukket for oljefyren i morges. Nå har jeg renset...

Verdens beste pepperkakehus!

Her er en utfordring til alle pepperkakearkitekter. Hvis dere ikke har bestemt dere for årets modell ennå, så ta en kikk på denne videoen og tenk etter om dere vil lage samme "huset" selv...

Luktesans

Det er rart hvordan luktesansen, og smakssansen også, for den del, endrer seg når en er forkjølet. Jeg har en te som heter Dansk Earl Grey, som er en blanding av Earl Grey og Lapsang-te. Lapsang ha...

Bilder

Nå begynner jeg å komme dithen at jeg har lyst til å legge ut bilder på bloggen. Pynte litt på den, og så av og til vise frem det jeg snakker om og slikt. For eksempel kunne jeg tenke meg å gi et s...

Mere husmor

Selvfølgelig er det ikke nok å trene til trenings-dvd'er for å være en ekte husmor; tittelen innebærer så mye mer enn det! Vasking, stryking, stiving av gardiner og slikt. Jeg har en kjempefin ...

Julemarmelade

Det var lurt å prøve ut oppskriften på fikenmarmelade, også. Den måtte koke fem ganger så lenge som det sto i oppskriften, men den ble veldig god. Kanskje tilogmed bedre enn appelsin- og ingefærmar...

Kokosboller

Jeg elsker kokosboller. Store eller små, med kjeks eller uten spiller ikke noen stor rolle, bare de er deilig myke, søte og klissete inni og har sjokolade med kokos som setter seg fast i tennene på...

Tretti egg

Det kjøpte vi på Coop i Uddevalla i går. Tretti egg til ti kroner, fordi de går ut på dato den andre i ellevte. Nå har jeg aldri sett et dårlig egg, selvom det hender eggene blir stående i kjøleska...

Kokoskake

Etter ønske fra flere og forslag fra mannen min vil jeg dele oppskriften på den fantastiske kokos- og sjokoladekaken fra bryllupsfesten vår.Jeg pleier å lage flere kaker, i engangs aluminiumsformer...

Jeg fikk det til!

Kvedemarmeladen ble kjempegod, enda bedre enn den jeg fikk av Britta, synes jeg (og mannen også, hurra!). Sikkert fordi norske kveder har mer smak enn californiske - det er det der med den korte se...

Er hud sunt?

Jeg har stått og kuttet kveder i flere timer; skal lage kvedemos/kvedemarmelade for første gang. Kvedene har jeg fått plukke hos naboen, som ikke bruker dem uansett. Spørs om hun vil ha dem selv ti...

Slåpesesongen er over

I går fikk jeg mannen min med ut på tur, med et fåfengt håp om at det kanskje kunne finnes litte bitte granne mere slåper å plukke. Takket være min handlekraftige mor har jeg plukket en gang i høst...
Tante Jul

Tante Jul

40, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits